|

Ruska Federacija otvara ambasadu u Banjoj Luci?

Ruska Federacija otvara ambasadu u Banjoj Luci?
0
F
FENA
15.11.2006. u 15:03
0
komentara
0

dijeljenja
Ruska Federacija otvara ambasadu u Banjoj Luci?
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u kabinetu s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Konstantinom Šuvalovim s kojim je razgovarao o posjeti grupe ruskih guvernera, ruskih biznismena i diplomata Republici Srpskoj, koje će predvoditi Georgij Sergejevič Poltavčenko, opunomoćenik predsjednika Ruske Federacije.
Obostrano je konstatovano da će ova posjeta biti dobar početak za razvitak jačih ekonomskih odnosa i razvitak kulturne saradnje Republike Srpske i Ruske Federacije.

"Ambasador Šuvalov je premijeru Dodiku prenio stav Ruske Federacije koja je opredijeljena za veće prisustvo u Republici Srpskoj i predložio otvaranje ambasade Ruske Federacije u Banjoj Luci", saopćeno je nakon razgovora iz Biroa Vlade RS-a za odnose s javnošću.

Predsjednik Dodik je pozdravio ovu inicijativu i obećao pomoć entitetske vlade u operativnom rješavanju ovog pitanja. On je dodao da će Ambasada Ruske Federacije doprinijeti održavanju i jačanju ekonomskih i kulturnih veza.

Dodik je upoznao ruskog ambasadora o skorom formiranju nove Vlade Republike Srpske i o vođenim pregovorima o formiranju vlasti na nivou BiH. On je izrazio uvjerenje da neće biti opstrukcija prilikom formiranja Vijeća ministara BiH istakavši da mjesto predsjedavajućeg pripada Republici Srpskoj.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.