BiH
0

Rukovodstvo PSBiH na razgovoru sa Babacanom

FENA
Očekivanja su da će u ovoj godini BiH podnijeti zahtjev za kandidatski status za članstvo u EU, te da će naša zemlja dobiti podršku za nestalnu članicu u Vijeću sigurnosti UN-a.

Ovo je rečeno danas tokom razgovora koji su u Sarajevu s ministrom vanjskih poslova Republike Turske Ali Babacanom vodili predsjedavajući Doma naroda Mladen Ivanić, njegov zamjenik Sulejman Tihić i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Niko Lozančić.

Već pokrenute aktivnosti za jačanje ekonomske saradnje i čvršće povezivanje privrednika BiH i Turske potrebno je intezivno nastaviti i u narednom periodu, a time će, izuzetno dobri prijateljski odnosi dvije zemlje biti dodatno obogaćeni.

  • Bosna i Hercegovina može računati na sveobuhvatnu podršku Turske, na svom putu ka NATO savezu i evroatlantskim integracijama, još jednom je naglasio ministar vanjskih poslova Ali Babacan i istaknu potrebu da saradnja između BiH i Turske posebno jača kroz češće susrete parlamentaraca, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.