|

Rukovodstvo PDP-a se odreklo dijela primanja, 17.000 KM za borbu protiv koronavirusa

Rukovodstvo PDP-a se odreklo dijela primanja, 17.000 KM za borbu protiv koronavirusa
47
F
FENA
24.3.2020. u 10:57
6
komentara
47

dijeljenja
Rukovodstvo PDP-a se odreklo dijela primanja, 17.000 KM za borbu protiv koronavirusa Foto: I. Š./Klix.ba
Rukovodstvo Partije demokratskog progresa (PDP) odreklo se ličnih primanja kako bi osiguralo novac banjalučkoj Klinici za infektivne bolesti, ali i socijalno ugroženim kategorijama u vrijeme borbe sa koronavurusom.
"Prikupili smo ukupno 17.000 KM, od kojih smo jutros uplatili 10.000 KM za podršku zaposlenim medicinskim radnicima Klinike za infektivne bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Banja Luka, a ostatak novca će naši mladi poslanici i aktivisti donirati građanima koji ostaju bez posla i onim koji su socijalno ugroženi", rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Najavio je da će ovu akciju nastaviti u kontinuitetu, odnosno da će se svaki mjesec poslanici i zvaničnici partije odreći dijela ličnih primanja i usmjeriti osobama kojima je pomoć najpotrebnija.

Borenović je ukazao na potrebu da budemo humani u ovom ternutku, ali i da svi nivoi vlasti imaju jasan socijalno-ekonomski plan pomoći građanima i privredi, uz odricanje od nepotrebnih troškova.

"Solidarnost jeste važna u ovom teškom trenutku, ali je jako bitno osigurati budžetske preraspodjele, odreći se nepotrebnih nabavki i sličnih troškova iz javne kase kako bi se pomoglo privredi te malim firmama i zanatlijama, koji su zbog pandemije koronavirusa zatvorili svoje radnje i pogone, te tako ostali bez zarada. Pomoć će biti neophodna i brojnim ugroženim kategorijama društva", rekao je Borenović.

Ponovio je da je neophodno povećati plate zdravstvenim radnicima u RS, najmanje za 10 posto.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...