Rukotvorine, delikatese i lutrija na Novogodišnjem bazaru

S
Sarajevo-x.com
2.12.2009. u 08:35
0
4
Rukotvorine, delikatese i lutrija na Novogodišnjem bazaru
0
Rukotvorine, delikatese i lutrija na Novogodišnjem bazaru Sa prošlogodišnjeg Bazara u UNITIC-u
Međunarodni klub žena Sarajevo (IWCS) i ove godine priređuje zanimljivi Novogodišnji bazar koji će se u nedjelju, 13. decembra održati na novoj lokaciji, u Domu mladih u Sarajevu. Od 12 do 18 sati dvanaesti po redu Bazar ugostit će najmanje 20 stranih ambasada, koje su dosad potvrdile svoje učešće, a sav prihod i ovaj put bit će usmjeren u humanitarne svrhe.
Prošle godine Bazar je posjetilo oko 2.000 ljudi, uz učešće više od 26 ambasada i 55 štandova za komercijalne proizvođače, nevladina udruženja i sponzore. Previđa se da će ove godine Bazar biti još posjećeniji. Umjetnici će izložiti svoje radove, rukotvorine, poklone i novitete, pekarske proizvode, odjeću, torbe, šalove i kape, lampe i drugo. Uz pomoć ambasada bit će upriličene izložbe rukotvorina i nošnji iz drugih zemalja kao i njihove delikatese, aktivnosti za djecu i lutrija sa neobičnim i uzbudljivim nagradama.

Ove aktivnosti podržava supruga američkog ambasadora kao i francuska ambasadorica u BiH, te mnoge druge istaknute žene iz međunarodne ali i bh. zajednice. U okviru Bazara će biti i muzičkih sadržaja, nagradne igre, dječiji kutak, prodaja delicija i pića iz raznih zemalja, folklorni nastupi, prodaja starih i novih knjiga, promocija spisateljice - članice kluba IWCS, i snažna promocija Bosne i Hercegovine.

U toku prošlogodišnjeg Bazara prikupljeno je 80.000 KM, a taj novac uložen je u humanitarne svrhe djeci bez roditelja, bolesnoj djeci, opremanju bolnica, domova za stare i nezbrinute osobe i drugim ugroženim kategorijama u BiH. Kupljen je mamogram, finansirano uređenje enterijera Onkološkog odjeljenja Pedijatrijske klinike Jezero, te prikupljena sredstva za finansiranje igraonice sa akvarijum-zidom, kako bi djeca oboljela od raka imala malu radost u teškim trenucima. Također je, uz pomoć sponzora, finansirana izgradnja Šarenog parka u Hrasnom za djecu s posebnim potrebama. Kao organizacija IWCS ima preko 1.000 projekata posvećenih najugroženijim kategorijama društva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: