{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rudnik "Kakanj" obilježava Dan rudara nizom sadržaja

F
13.12.2011. u 10:36
0
1
Rudnik "Kakanj" obilježava Dan rudara nizom sadržaja
0
Rudnik "Kakanj" obilježava Dan rudara nizom sadržaja
Dan rudara, 21. decembar, u Rudniku Kakanj bit će obilježen nizom programskih sadržaja.
Na Dan rudara, ispred spomenika poginulim rudarima bit će održano tradicionalno sjećanje na sve žrtve u vremenu od osnivanja Rudnika, a nakon toga bit će položeno cvijeće na spomen obilježjima u gradskom parku, ispred zgrade Direkcije Rudnika i na Gradskom groblju.

Istog dana, u zgradi Muzejske zbirke Rudnika bit će otvorena izložba slika likovnih umjetnika Udruženja Duga, dok će u Domu kulture biti upriličena svečana akademija na kojoj će četvrti put biti proglašeni i radnici godine.

Sekcija dobrovoljnih davaoca krvi će 14. decembra u Pogonu Haljinići organizovati akciju davanja krvi, dok su Sportski susreti radnika Rudnika planirani za 16. decembar i bit će održano takmičenje u malom nogometu, šahu, streljaštvu, stonom tenisu i pikadu.

U ponedjeljak, 19. decembra, svečano će u zasluženu mirovinu biti ispraćeno 69 radnika Rudnika penzioniranih tokom ove godine, a dan kasnije bit će održan prijem za članove porodica i radnike Rudnika - dobitnike ratnih priznanja.

Tradicionalna posjeta rudara koji rade u podzemnoj eksploataciji uglja djeci u predškolskoj ustanovi Mladost bit će organizirana 20. decembra. Tom prilikom rudari će ponovo najmlađima pričati o svome pozivu, a dječaci i djevojčice recitovati pjesmice i crtati prizore iz rudarskog života.

U obilježavanje Dana rudara uključena je i Gradska biblioteka i u okviru projekta ove kuće "Pogon tvornica kulture“ 20. decembra bit će izveden poetsko - muzički performans "Garavo sunce“.

Isti dan je i tradicinalni susret s novinarima kada će zvanično biti saopćeno šta se sve radilo ove, a šta je planirano za 2012. godinu.

Posjete članovima porodica šehida i poginulih boraca i posjete radnicima na bolovanju i štićenicima Fonada djece poginulih rudara "7.juni 1965“ su u toku, a također su jedna od redovnih decembarskih aktivnosti povodom Dana rudara, saopćeno je iz Rudnika "Kakanj".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: