{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rudari zatražili potporu političkih stranaka

F
26.1.2008. u 16:06
0
0
Rudari zatražili potporu političkih stranaka
0
Rudari zatražili potporu političkih stranaka
Glavni odbor Sindikata rudara BiH i Sindikata rudara u Federaciji BiH uputio je otvoreno pismo svim političkim strankama u kojem se trži njihova potpora u procesu konsolidacije rudnika.
"Vlada Federacije BiH, kroz strateški razvoj energetskog sektora, ponudila nam je zakon o financijskoj konsolidaciji svih rudnika u Federaciji BiH, projekt izgradnje elektroenergetskih objekata i odabir strateških investitora, te organiziranje jedinstvenog energetskog sektora koji će se realizirati u narednih nekoliko godina. Uvjeravamo Vas da se ovo ključni dokumenti za rješavanje svih pitanja i problema nagomilanih u rudnicima ugljena", navodi se u priopćenju.

Sindikati rudara u svom su otvorenom pismu pozvali političke stranke i njihove zastupnike u parlamentima da prihvate spomenute zakonske prijedloge.

"Molimo sve parlamentarce da se okane negativne retorike i da se uključe u konstruktivan dijalog prihvaćanja Vladinog prijedloga rješavanja pitanja rudnika. Dobili ste mandat od svog biračkog tijela da se zalažete i postignete napredak. Želimo da i VI lično doprinesete poboljšanju života najmasovnije radničke populacije – 13,500 rudara i njihovih sto hiljada članova porodica", navodi se u otvorenom pismu Sindikata rudara BiH i Sindikata rudara u Federaciji BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: