{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Rudari u Kaknju ponovo u jamama, uprava sutra obećala isplatiti plate

Piše: N. N./Klix.ba
12.7.2016. u 15:54
9
12
Rudari u Kaknju ponovo u jamama, uprava sutra obećala isplatiti plate
9
Rudari u Kaknju ponovo u jamama, uprava sutra obećala isplatiti plate
Rudari Rudnika mrkog uglja (RMU) Kakanj vratili su se na svoja radna mjesta nakon što su danas, zbog neisplaćenih plata, privremeno obustavili proizvodnju.
Nezir Begić, predsjednik sindikata u RMU Kakanj, za Klix.ba kaže kako je on pozvao rudare da se raziđu i vrate na radna mjesta nakon što je uprava obećala da će sutra isplatiti majsku platu.

Danas je u Vladi FBiH održan sastanak federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića s izvršnim direktorom za proizvodnju u Elektroprivredi BiH Nevadom Ikanovićem, direktorima ZD Rudnici Kreka, Đurđevik, Zenica, Breza, Kakanj, Bila i Gračanica, predsjednikom Samostalnog sindikata rudara u FBiH Sinanom Husićem te predsjednicima sindikalnih organizacija rudnika Kreka, Durđevik, Zenica, Breza, Kakanj, Bila i Gračanica.

Na ovom sastanku razgovarano je o problemima isplate plata i doprinosa u rudnicima te su usvojeni zaključci kako da se riješi problem.

Begić se nada da će vlasti ispoštovati dogovor i sutra isplatiti platu. Optužbe minstra Džindića da ima primanja veća od direktora rudnika naziva gnusnim lažima te navodi da razmišlja o pokretanju tužbe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: