|

Rudari u Brezi se vratili na posao nakon što je njihov problem riješen

Rudari u Brezi se vratili na posao nakon što je njihov problem riješen
250
E. M.
11.9.2019. u 11:50
31
komentara
250

dijeljenja
1/6 Foto: Armin Durgut/PIXSELL
2/6 Foto: Armin Durgut/PIXSELL
3/6 Foto: Armin Durgut/PIXSELL
4/6 Foto: Armin Durgut/PIXSELL
5/6 Foto: Armin Durgut/PIXSELL
6/6 Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Rudari u Rudniku mrkog uglja Breza nastavili su proizvodnju prema ranijem planu nakon što je JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovine dogovorila rješenje problema za ovaj rudnik.
Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio i predsjednik Saveza sindikata radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine Sinan Husić koji je kazao da su rudari u Brezi kontinuirano radili, a da je nakon jučerašnjeg sastanka proizvodnja danas nastavljena po planiranoj dinamici.

Također, dodao je i da će u Sarajevu danas biti održani sastanci na kojim će se razmatrati druga šansa za RMU Zenica."Shodno čitavoj situaciji ja ću se danas ponovo sastati s ministrom energetike, rudarstva i industrije FBiH Nerminom Džindićem poslije 13 sati, a direktor EP BiH Bajazit Jašarević pozvao je na sastanak i direktora RMU Zenica Nevzeta Vrškića gdje će se ponovo razgovarati o stanju u zeničkom rudniku", kazao je Husić.

Podsjetimo, nakon jučer održanog sastanka u Sarajevu dogovoreno je rješenje problema u Brezi s kreditnim zaduženjem, dok je RMU Zenica s jamama Stranjani i Stara jama ostao pod upitnikom kada je riječ o budućnosti i opstanku.

Do sada je u jamama pozlilo sedam komorata koji su vozilom Hitne pomoći prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica.
Prijavi grešku


Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...