BiH
11

Rudar smrtno stradao u nesreći u rudniku u Han Biloj

Piše: N.N.
Sinoć je oko 22 sata došlo do nesreće u Rudniku mrkog uglja "Abid Lolić" u Han Biloj, općina Travnik, pri čemu je smrtno stradala jedna osoba, potvrdio je za Klix.ba Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a SBK.

Travničkoj policiji sinoć je oko 22 sata prijavljeno da je u bolnicu u Novoj Biloj dovezeno beživotno tijelo rudara inicijala E. S. rođenog 1980. godine u Han Biloj.

Kako nezvanično saznajemo, stradao je rudar Elvedin Sažić.

"Izlaskom patrole na mjesto događaja ustanovljeno je da je u rudarskoj nesreći još jedna osoba lakše povrijeđena. Uviđaj i druge istražne radnje nastavit će rudarski inspektor u saradnji s kantonalnim tužiocem“, rekao je Prohan za Klix.ba.

Kako je za Klix.ba potvrdio tehnički direktor Rudnika "Abid Lolić“ do nesreće je došlo u dubinskoj jami Grahovčići sinoć oko 20 sati i 30 minuta.

"Do nesreće je došlo na dubini od oko 300 metara. U ovom trenutku ne mogu govoriti o uzrocima nesreće. U toku je uviđaj nadležne federalne inspekcije. Dio uviđaja je završen rano jutros, ali moramo sačekati stručni nalaz o stvarnim uzrocima nesreće“, kaže tehnički direktor Edin Suljkanović.