BiH
0

RTVFBiH upozorava kablovske operatere da ne reemituju "Nadreality show"

Sarajevo-x.com
RTVFBiH je najavila da će poduzeti sve zakonske mjere protiv kablovskih operatera koji su reemitirali serijal "Nadreality show" u okviru RTL-a.

U saopćenju za javnost objavljenom 30. marta 2007. godine, RTVFBiH je posredstvom svog advokata upozorila kablovske emitere koji imaju dozvolu za reemitiranje produkcije televizije RTL Hrvatska za područje BiH, da je sklopila Ugovor o zajedničkoj produkciji humorističkog serijala "Nadreality Show" s Agencijom za audio i video medije Sarajevo "Top lista nadrealista".

RTL Hrvatska je dobila prava emitiranja serijala "Nadreality show" samo za područje Hrvatske. Budući da kablovski operateri često povređuju prava RTVFBiH, to se desilo i sada, ističu iz ove kuće.

FTV također ističe da posjeduje dokaz o ilegalnom emitiranju serije "Nadreality show", u okviru programa RTL, a operatera koji su na području Bihaća. Serija "Nadreality show" emitirana je dosad tri puta. Vlasnici kablovskih operatera su Mirzeta Isić - MISNET, te Albinko Abdihodžić - Dalekovod.