{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RTVFBiH: Džemal Šabić vršilac dužnosti direktora

F
28.5.2008. u 16:53
0
0
RTVFBiH: Džemal Šabić vršilac dužnosti direktora
0
RTVFBiH: Džemal Šabić vršilac dužnosti direktora
Upravni odbor Radio-televizije Federacije BiH (RTVFBiH) danas je usvojio ostavku Jasmina Durakovića na dužnost generalnog direktora RTVFBiH, a na mjesto vršitelja dužnosti imenovan je Džemal Šabić.
Upravni odbor RTVFBiH iskazao je zahvalnost Durakoviću za sve ono što je u ulozi generalnog direktora učinio za ovu medijsku kuću tokom prethodnih sedam godina.

"Želimo istaći da se upravo njemu ima u najvećoj mjeri zahvaliti što je RTVFBiH u tom vremenu izrasla u najjači elektronski medij u BiH. Njezina produkcija u tom periodu postala je prepoznatljiva u BiH, njezinom okruženju, ali i na širem prostoru Evrope", ističe se danas u saopćenju Upravnog odbora RTVBiH.

Navodi se da se Durakoviću može u značajnoj mjeri zahvaliti i za činjenicu što je RTVFBiH sve ove godine odoljela političkim pritiscima kojima je bila izložena i da se uspjela očuvati kao javni servis na području FBiH.

Upravni odbor RTVFBiH naglašava da se odlaskom Jasmina Durakovića s pozicije generalnog direktora neće dogoditi nikakva promjena u osnovnoj orijentaciji RTVFBiH. I dalje će se ustrajavati na konceptu da RTVFBiH djeluje kao javni servis u službi građana, a ne u službi bilo kojeg političkog koncepta ili političke grupacije.

Novoimenovani v.d. direktor RTVFBiH Džemal Šabić rođen je 1976. godine u Sarajevu, gdje je diplomirao žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka. Tokom studija radio je na Radiju Zid, Radiju 202, a zatim na Televiziji Sarajevo, te Televiziji Bosne i Hercegovine. Na Radio-televiziji Federacije BiH radi od njenog nastanka 2001. godine, gdje se i razvija kao potpuni televizijski autor u Dokumentarnom programu i Programu za djecu i mlade. Džemal Šabić autor je brojnih dokumentarnih filmova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: