{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RTVFBiH: 38 repetitora i predajnika omogućit će kvalitetnije praćenje TV programa

F
6.6.2008. u 15:51
0
0
RTVFBiH: 38 repetitora i predajnika omogućit će kvalitetnije praćenje TV programa
0
RTVFBiH: 38 repetitora i predajnika omogućit će kvalitetnije praćenje TV programa
Akcijom puštanja 38 repetitora i predajnika na području Federacije BiH, RTVFBiH omogućit će svojim gledateljima kvalitetnije praćenje TV programa, a u mjestima u kojima nije bilo TV signala naše kuće i konačno upoznavanje sa sadržajima najgledanijeg elektronskog medija u BiH, saopćeno je danas iz Pres službe RTVFBiH.
Zajedničkom akcijom Vlade FBiH, koja je kroz budžet obezbjedila 417.000 KM za proširenje pokrivenosti signalom, i RTVFBiH izvšena je nabavka 35 repetitora i predajnika za koje ukupna vrijednost ulaganja iznosi oko 600.000 KM.

Distrikt Brčko i Općina Gornji Vakuf - Uskoplje također su obezbjedili dio finansijskih sredstava za kvalitetno praćenje programa Federalne televizije na tim područjima.

Ukupna investiciona vrijednost akcije izgradnje repetitora i predajnika iznosi oko 850.000 KM.

Prvih 14 repetitora i predajnika, uz aktivnu podršku PEP-a (BHRT), Federalna televizija već pušta u pogon i očekuje se da će njihova montaža biti završena do početka Evropskog prvenstva u nogometu.

Ti repetitori i predajnici nalaze se na područijima općina i njihovim lokalitetima: Kakanj (Turbići i Kraljeva Sutjeska), Velika Kladuša (Vrnograč), Mostar (Potoci i Drežnica), Zavidovići (Bun i Vozuća), Banovići (Podgorje), Bihać (Lohovo i Kulen Vakuf), Gornji Vakuf-Uskoplje (Rajci), Ilijaš (Srednje i Nišići) i Kladanj (Stupari).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: