BiH
0

RTVFBiH: 38 repetitora i predajnika omogućit će kvalitetnije praćenje TV programa

FENA
Akcijom puštanja 38 repetitora i predajnika na području Federacije BiH, RTVFBiH omogućit će svojim gledateljima kvalitetnije praćenje TV programa, a u mjestima u kojima nije bilo TV signala naše kuće i konačno upoznavanje sa sadržajima najgledanijeg elektronskog medija u BiH, saopćeno je danas iz Pres službe RTVFBiH.

Zajedničkom akcijom Vlade FBiH, koja je kroz budžet obezbjedila 417.000 KM za proširenje pokrivenosti signalom, i RTVFBiH izvšena je nabavka 35 repetitora i predajnika za koje ukupna vrijednost ulaganja iznosi oko 600.000 KM.

Distrikt Brčko i Općina Gornji Vakuf - Uskoplje također su obezbjedili dio finansijskih sredstava za kvalitetno praćenje programa Federalne televizije na tim područjima.

Ukupna investiciona vrijednost akcije izgradnje repetitora i predajnika iznosi oko 850.000 KM.

Prvih 14 repetitora i predajnika, uz aktivnu podršku PEP-a (BHRT), Federalna televizija već pušta u pogon i očekuje se da će njihova montaža biti završena do početka Evropskog prvenstva u nogometu.

Ti repetitori i predajnici nalaze se na područijima općina i njihovim lokalitetima: Kakanj (Turbići i Kraljeva Sutjeska), Velika Kladuša (Vrnograč), Mostar (Potoci i Drežnica), Zavidovići (Bun i Vozuća), Banovići (Podgorje), Bihać (Lohovo i Kulen Vakuf), Gornji Vakuf-Uskoplje (Rajci), Ilijaš (Srednje i Nišići) i Kladanj (Stupari).