Branko Dokić potvrdio
0

"RTRS nije ispoštovao sve procedure RAK-a"

SRNA
Branko Dokić
Branko Dokić
Predsjednik Komisije za digitalizaciju parlamenta BiH Branko Dokić apelovao je na Regulatornu agenciju za komunikacije (RAK) da izda dozvolu Radio-televiziji Republike Srpske (RTRS) za digitalizaciju u skladu sa zakonskom procedurom, da bi se prekinuli problemi koji su iskrsli na relaciji RAK - RTRS.

Dokić je u izjavi Srni ocijenio kao dobro što je u BiH napravljen konkretan korak prelaska sa analogne na digitalnu televiziju, kao što je to uradila RT RS.

"Nije dobro što nisu ispoštovane sve procedure, jer digitalizacija televizije može biti historijski korak u medijima", rekao je Dokić.

On je apelovao na RAK i RTRS da razgovaraju da bi se ispoštovala procedura.

RTRS je u subotu, 12. decembra, počela testno emitovanje putem digitalnog signala, a iz RAK-a su saopštili da nisu izdali saglasnost za ovo emitovanje, te okarakterisali ga kao nelegalno i suprotno DTT strategiji, koju je u junu usvojio Savjet ministara BiH.

Generalni direktor RTRS-a Dragan Davidović saopštio je da ova medijska kuća neće obustaviti testno emitovanje programa sa digitalnog predajnika za područje Banjaluke