{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RS: Uplaćeno svih 646 miliona eura od prodaje Telecoma Srpske

F
13.6.2007. u 17:41
0
0
RS: Uplaćeno svih 646 miliona eura od prodaje Telecoma Srpske
0
RS: Uplaćeno svih 646 miliona eura od prodaje Telecoma Srpske
"Escrow" agent, Nova Ljubljanska banka, obavijestila je u srijedu Direkciju RS-a za privatizaciju da je cjelokupan iznos prodajne cijene za 65 posto državnog kapitala u „Telekomu Srpske“ a.d. Banja Luka od 646 miliona eura primljen na "Escrow" račun.
Prema Sporazumu o danu zatvaranja, koji su potpisali direktor Direkcije RS-a za privatizaciju Vladimir Mačkić i generalni direktor „Telekoma Srbija“ Draško Petrović, obaveza kupca bila je da najkasnije do 13. juna uplati cjelokupan iznos prodajne cijene na privremeni, "Escrow" račun.

Ovim sporazumom 18. juni je utvrđen kao datum zatvaranja transakcije po ugovoru o prodaji državnog kapitala u „Telekomu Srpske“ a. d. Banja Luka.

Na dan zatvaranja 18. juna kupac „Telekom Srbija“ predat će prodavcu, Direkciji za privatizaciju, garanciju na iznos od 50 miliona eura koliko je ugovorena obaveza investiranja u prvoj godini poslovnog plana.

S druge strane, prodavac, Direkcija za privatizaciju, predat će kupcu potvrdu o vlasništvu na akcijama „Telekoma Srpske“ iz Centralnog registra hartija od vrijednosti RS-a, kao i odgovarajuće izjave i garancije koje pokrivaju period od 19. januara, dana potpisivanja ugovora o prodaji do dana zatvaranja.

Istovremeno s predajom potvrde o vlasništvu „Telekomu Srbija“ kupac i prodavac će potpisati obavještenje o transferu kojim se daje nalog "Escrow" agentu da izvrši prijenos prodajne cijene u iznosu od 646 miliona eura na račun prodavca, saopćeno je iz Direkcije RS-a za privatizaciju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: