{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RS: U saobraćajnim nesrećama godišnje pogine 160 osoba

S
14.9.2012. u 12:33
0
1
RS: U saobraćajnim nesrećama godišnje pogine 160 osoba
0
RS: U saobraćajnim nesrećama godišnje pogine 160 osoba
Foto: Arhiv
U Republici Srpskoj u saobraćajnim nesrećama godišnje pogine oko 160 losoba, 3.200 ih bude povrijeđeno, pa je zbog toga neophodno animirati sve segmente društva da bi se smanjio broj fatalnih saobraćajnih nesreća i unaprijedila bezbjednost saobraćaja, rečeno je danas na sjednici novoformiranog Vijeća za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske održanoj u Banjoj Luci.
Predsjednik Vijeća za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Jasmin Komić rekao je da je stopa smrtnosti u saobraćajnim nesrećama u RS-u tri puta viša nego u evropskim zemljama.

"Veliki zadatak je pred nama da bi se smanjio broj poginulih na putevima u Republici Srpskoj. Prošle godine donesen je novi Zakon o bezbjednosti saobraćaja Republike Srpske, a uskoro bi trebalo da bude predstavljen Nacrt strategije o bezbjednosti saobraćaja", naveo je Komić.

On je istakao da bi ativnosti koje su planirane strategijom trebalo da smanje broj saobraćajnih nesreća, broj povrijeđenih i nastradalih lica.

Član Vijeća za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je da je pitanje bezbjednosti saobraćaja globalni problem.

"Republika Srpska na vrijeme je forimirala Vijeće i Agenciju za bezbjednost saobraćaja. Imamo mnogo prostora da radimo na rješavanju tog problema i unapređenju bezbjednosti saobraćaja u RS-u", rekao je Čubrilović.

On je naveo da su osnovni uzroci velikog broja saobraćajnih nesreća loša putna infrastruktura, stara vozila i loša saobraćajna kultura.

Član Vijeća i profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu Krsto Lipovac rekao je da se mora posvetiti više pažnje unapređenju bezbjednosti saobraćaja.

"Očekujem mnogo veće efekte Vijeća za bezbjednost saobraćaja, a neophodno je raditi na jačanju Agencije za bezbjednost saobraćaja", rekao je Lipovac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: