{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RS: Sugestija borcima da ne plaćaju RTV pretplatu

F
16.5.2008. u 22:05
0
0
RS: Sugestija borcima da ne plaćaju RTV pretplatu
0
RS: Sugestija borcima da ne plaćaju RTV pretplatu
Boračka organizacija Republike Srpske danas je sugerirala borcima da odustanu od plaćanja RTV pretplate za BHT zbog, kako su saopćili, činjenice da je u jučerašnjem dnevniku BHT1 objavljen "tendeciozan i neizbalansiran prilog o godišnjici stradanja 200 vojnika JNA, koji su 15. maja 1992. godine stradali na Brčanskoj Malti u Tuzli".
Od Vlade RS-a i srpskih predstavnika u Vijeću ministara BiH i Parlamentarnoj skupštini BiH, Boračka organizacija RS-a traži da "to pitanje stave na dnevni red, kao i pitanje daljeg postojanja ove medijske kuće".

U saopćenju BORS-a ističe se da „nije potrebna posebna umješnost da se napravi tako tendeciozni prilog u kojem se preferira čin oslobođenja jednog grada, a gotovo u potpunosti zanemaruje stravičan masakr, zločin nad zločinima koji, da zlo bude veće, građani Tuzle slave kao dan oslobođenja".

Dodaju i da "televizija koja napravi takav prilog ne može da bude javni RTV servis svih građana i treba da se potpisuje kao bošnjačka televizija što zapravo i jeste".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: