{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RS: Sindikat željezničara pozvao mašinovođe na rad

S
22.10.2011. u 14:06
0
1
RS: Sindikat željezničara pozvao mašinovođe na rad
0
RS: Sindikat željezničara pozvao mašinovođe na rad
Sindikat željezničara Republike Srpske (RS) pozvao je sve mašinovođe i pomoćnike mašinovođa Željeznica Republike Srpske (ŽRS) da prekinu nezakonitu obustavu rada i da se vrate izvršenju svojih redovnih radnih zadataka, a da se njihovi zahtjevi rješavaju u redovnoj zakonskoj proceduri.
"S obzirom da je i Inspekcija rada konstatovala da je obustava rada u kojoj učestvuju mašinovođe i pomoćnici mašinovođa ŽRS nezakonita, jer nije organizovana u skladu sa Zakonom o štrajku i ostalim zakonskim propisima pozivamo vas da odmah prekinete obustavu rada i da se vratite izvršenju svojih redovnih radnih zadataka", navodi se u saopštenju.

Iz Sindikata željezničara RS ističu da je nezakonitim postupanjem učesnika u obustavi rada već pričinjena ogromna materijalna šteta privredi RS, ŽRS i svim zaposlenim na željeznici, te da će dalji nastavak obustave rada imati za posljedicu dodatne gubitke zbog neizvršenja ugovorenih prevoza, kao i mogućnost gubljenja određenih prevoza u narednom periodu.

Imajući u vidu da su djelatnosti na željeznici međusobno vezane i zavisne, iz Sindikata željezničara RS ukazuju da je nezakonitom obustavom rada mašinovođa i pomoćnika mašinovođa dovedeno u pitanje pravo na rad ostalih zaposlenih čime se direktno krši i Evropska konvencija o ljudskim pravima.

"Nekorektno je i nehumano da se nezakonitim postupanjem jedne grupe radnika dovodi u pitanje sudbina i opstanak više od 3000 ostalih zaposlenih", navodi se u saopštenju, koje je potpisao predsjednik Sindikata željezničara RS Nedislav Kuzmić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: