{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RS: Sindikat željezničara pozvao mašinovođe na rad

S
22.10.2011. u 14:06
0
1
RS: Sindikat željezničara pozvao mašinovođe na rad
0
RS: Sindikat željezničara pozvao mašinovođe na rad
Sindikat željezničara Republike Srpske (RS) pozvao je sve mašinovođe i pomoćnike mašinovođa Željeznica Republike Srpske (ŽRS) da prekinu nezakonitu obustavu rada i da se vrate izvršenju svojih redovnih radnih zadataka, a da se njihovi zahtjevi rješavaju u redovnoj zakonskoj proceduri.
"S obzirom da je i Inspekcija rada konstatovala da je obustava rada u kojoj učestvuju mašinovođe i pomoćnici mašinovođa ŽRS nezakonita, jer nije organizovana u skladu sa Zakonom o štrajku i ostalim zakonskim propisima pozivamo vas da odmah prekinete obustavu rada i da se vratite izvršenju svojih redovnih radnih zadataka", navodi se u saopštenju.

Iz Sindikata željezničara RS ističu da je nezakonitim postupanjem učesnika u obustavi rada već pričinjena ogromna materijalna šteta privredi RS, ŽRS i svim zaposlenim na željeznici, te da će dalji nastavak obustave rada imati za posljedicu dodatne gubitke zbog neizvršenja ugovorenih prevoza, kao i mogućnost gubljenja određenih prevoza u narednom periodu.

Imajući u vidu da su djelatnosti na željeznici međusobno vezane i zavisne, iz Sindikata željezničara RS ukazuju da je nezakonitom obustavom rada mašinovođa i pomoćnika mašinovođa dovedeno u pitanje pravo na rad ostalih zaposlenih čime se direktno krši i Evropska konvencija o ljudskim pravima.

"Nekorektno je i nehumano da se nezakonitim postupanjem jedne grupe radnika dovodi u pitanje sudbina i opstanak više od 3000 ostalih zaposlenih", navodi se u saopštenju, koje je potpisao predsjednik Sindikata željezničara RS Nedislav Kuzmić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: