{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RS se zadužuje za izgradnju paviljona u kampusu Univerziteta u Banjoj Luci

S
5.3.2014. u 20:39
5
26
RS se zadužuje za izgradnju paviljona u kampusu Univerziteta u Banjoj Luci
5
RS se zadužuje za izgradnju paviljona u kampusu Univerziteta u Banjoj Luci
Narodna skupština Republike Srpske usvojila je večeras odluku o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za izgradnju paviljona u kampusu Univerziteta u Banjoj Luci u iznosu od 6,2 miliona KM.
Maksimalan rok otplate kredita je do četiri godine, a maksimalna visina kamatne stope do sedam posto godišnje.

Parlament Srpske usvojo je Nacrt zakona o izmjenama Zakona o "Željeznicama Republike Srpske", kojim su zakonska rješnjenja usklađena sa Zakonom o žičarama za prevoz lica i i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima.

Usvojen je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o apotekarskoj djelatnosti kojim se brišu odredbe koje se odnose na apotekarskog radnika, odnosno diplomiranog farmaceuta sa 180 ECTS bodova.

U danu za glasanje usvojena su pravila za izradu zakona i drugih propisa Republike Srpske, kojim se uređuju načela i pravna tehnika za izradu zakona, podzakonskih propisa i drugih opštih akata.

Poslanici su primili k znanju informaciju o zaključnim komentarima i preporukama za BiH Komiteta UN za ukidanje diskriminacije žena u kom se pozdravljaju povećani napori u suzbijanju nasilja u porodici.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je i informaciju o realizaciji Strategije naučnog i tehnološkog razvoja Republike Srpske 2012–2016. godina za period 1. august 2012–1. decembar 2013. godine, te odluku o usvajanju Nacrta izmjena i dopuna prostornog plana Srpske do 2025. godine u kojoj se navodi da se ovaj nacrt daje na javni uvid u trajanju od 60 dana u sjedištima jedinica lokalne samouprave.

Na sjednici nije usvojen nacrt zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: