{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RS: Razgovor o izgradnji mreže autoputeva

F
12.11.2007. u 17:11
0
0
RS: Razgovor o izgradnji mreže autoputeva
0
RS: Razgovor o izgradnji mreže autoputeva
Premijer RS-a Milorad Dodik i ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović razgovarali su danas s načelnicima nekoliko općina u tom bh. entitetu o izgradnji mreže autoputeva u RS-u u dužini od 430 kilometara.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ovaj projekat, koji bi trebalo da bude završen do 2015. godine, ocjenjen je kao jedan od najvažnijih kako za razvoj lokalnih zajednica tako i tog entiteta.

Jedan dio trase autoputeva trebalo bi da bude na relaciji Novi Grada-Prijedor-Banja Luka-Šamac-Brčko-Bijeljina prema Savi, dok će drugi dio ići pravcem Banja Luka-Mrkonjić-Grad-Šipovo do granice sa entitetskom linijom.

Dodik je na pres-konferenciji precizirao da je današnji sastanak održan kako bi se dogovorili detalji oko finalizacije projekata i sklapanja ugovora, a o finansijskom dijelu i drugim detaljima ugovora će se razgovarati kasnije.

"Projekat je integralan i u prvoj godini će biti završeno projektovanje i biti riješeni imovinsko-pravni odnosi, jer su do sada stvarali najviše problema", kazao je Dodik i dodao da će taj dio posla koštati između 300 ili 400 miliona eura.

Kada je riječ o saradnji sa zemljama u okruženju u vezi sa zajedničkim projektima izgradnje, on je istaknuo da je sa institucijama Hrvatske dogovorena izgradnja mosta na Savi za koju pedeset posto novca izdvaja Vlada RS-a, a isto toliko hrvatska Vlada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: