BiH
0

RS: Radikali ne odustaju od tužbe protiv Dodika

FENA
Izvršni odbor Srpske radikalne stranke (SRS) RS-a odlučio je da podnese tužbu protiv predsjednika Vlade RS-a i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika zbog posljednih izjava o toj stranci.

Predsjednik radikala RS-a Milanko Mihajlica kazao je u subotu nakon sjednice Izvršnog odbora stranke da će tužba protiv Dodika biti podnesena zbog, naveo je, optužbi, uvreda, kleveta i prijetnji upućenih njemu lično i SRS-a.

“SRS time želi da se politička scena u RS-u higijenski dekontaminira i pročisti od laži, uvreda i prijetnji koje se upućuju neistomišljenicima u RS-u", rekao je Mihajlica novinarima.

On tvrdi da nije tačna Dodikova izjava u kojoj je u petak demantirao da je podignuo tužbu protiv Mihajlice, zbog tvrdnje da je vlasnik preduzeća "Integral-inženjering" Slobodan Stanković jedan od finansijera SNSD-a.

Lider radikala RS-a je ponovio i protivljenje razgovorima o ustavnim promjenama u kojima učestvuju predsjednici političkih stranaka, a da prethodno Narodna skupština RS-a nije utvrdila dokument koji ih obavezuje u tim razgovorima.