{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RS: Prijavljeno osam slučajeva mobinga

F
7.4.2008. u 17:04
0
0
RS: Prijavljeno osam slučajeva mobinga
0
RS: Prijavljeno osam slučajeva mobinga
Glavna inspektorica u Inspektoratu rada Republike Srpske Mira Bošnjak izjavila je danas u Banjoj Luci da je toj instituciji u prošoj godini prijavljeno osam slučajeva mobinga.
U sedam slučajeva Inspektorat je uputio stranke na sud, a u jednom zahtjevu Inspektorat je donio rješenje o otklanjanju nedostataka i podnijet je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Ministarstvo rada, Inspektorat rada i Gender centar RS-a danas su na pres-konferenciji govorili o saradnji kada je u pitanju primjena Zakona o radu i ravnopravnost spolova.

Gender centar RS-a predstavio je i priručnik "Prava na radu i u vezi s radom - poznajete li ih?", a pisan je radi upoznavanja žena o njihovim pravima, pravima i obavezama roditelja i definira osnovne institute koji su uvedeni u Zakon o radu kao što je seksualno uznemiravanje, diskriminacija po osnovu spola i mobing.

Direktorica Gender centra Republike Srpske Spomenka
Krunić je na ovoj pres-konferenciji istakla da je oblast rada i zapošljavanja veoma bitna, prvenstveno zbog postizanja ekonomske nezavnosti žena i muškaraca, usklađivanja porodičnih i poslovnih obaveza, te uputila pohvale Ministarstvu rada RS-a na saradanji u toj oblasti.

Krunić je naglasila i da je Ministarstvo rada zaduženo za uvođenje principa ravnopravnosti spolova u oblast rada i zapošljavanja, dok je Gender centar inicirao usklađivanje zakona o radu, o zapošljavanju i o zašiti na radu s međunarodnim propisima o ravnopravnosti spolova, te Zakonom o ravnopravnosti spolova BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: