{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RS: Policajcima naknade za noćni i rad u vrijeme praznika

F
8.2.2008. u 15:52
0
0
RS: Policajcima naknade za noćni i rad u vrijeme praznika
0
RS: Policajcima naknade za noćni i rad u vrijeme praznika
Zaposlenim u policiji Republike Srpske prvi put će se pored redovnog plaćati i noćni rad od 35 posto i naknade za rad u vrijeme državnih praznika od 50 posto u odnosu na dnevnicu koja je propisana za redovan rad.
Predsjednik Sindikata radnika unutrašnjih poslova RS-a Duško Jandrić i ministar unutrašnjih poslova RS-a Stanislav Čađo su, nakon potpisivanja Izmjena Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u ovoj djelatnosti, istakli da su ovim osigurane pretpostavke da se sva druga lična primanja i prava, koja nisu definirana Zakonom o plaćama zaposlenih u MUP-u RS-a, urede ugovorenim odnosom dviju strana.

Jandrić je istaknuo da je i Izmjenama Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u MUP-u RS-a uređeno da uniformirani krim-policajci imaju i naknadu za svoj rad u vrijeme kada svi drugi građani ne rade, kao i neka druga bitna pitanja zbog čega je uvjeren da će se potpisano poštivati da bi zaposleni u MUP-u RS-a mogli profesionano obavljati svoj posao i za njega biti plaćeni.

Ove izmjene Posebnog kolektivnog ugovora počinju se primjenjivati sa zaradma od januara ove godine.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a naglasio je da je u odnosu na januar 2006. plaća policajaca povećana za 72 posto u odnosu na januar ove godine.

„Urađeno je ono što je bilo realno moguće“, naveo je Čađo napominjući da je rađeno i na osiguranju i drugih boljih uvjeta rada za zaposlene u entitetskoj policiji, što govori, naveo je, o čvrstoj opredijeljenosti u dostizanju onoga što je omptimum za njihov rad.

Plaća općeg policajca od januara iznosi 800 KM plus minuli rad, policajac na osiguranju objekata ima 840, a u specijalnoj policiji 930 KM uz minuli rad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: