{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RS: Policajcima naknade za noćni i rad u vrijeme praznika

F
8.2.2008. u 15:52
0
0
RS: Policajcima naknade za noćni i rad u vrijeme praznika
0
RS: Policajcima naknade za noćni i rad u vrijeme praznika
Zaposlenim u policiji Republike Srpske prvi put će se pored redovnog plaćati i noćni rad od 35 posto i naknade za rad u vrijeme državnih praznika od 50 posto u odnosu na dnevnicu koja je propisana za redovan rad.
Predsjednik Sindikata radnika unutrašnjih poslova RS-a Duško Jandrić i ministar unutrašnjih poslova RS-a Stanislav Čađo su, nakon potpisivanja Izmjena Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u ovoj djelatnosti, istakli da su ovim osigurane pretpostavke da se sva druga lična primanja i prava, koja nisu definirana Zakonom o plaćama zaposlenih u MUP-u RS-a, urede ugovorenim odnosom dviju strana.

Jandrić je istaknuo da je i Izmjenama Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u MUP-u RS-a uređeno da uniformirani krim-policajci imaju i naknadu za svoj rad u vrijeme kada svi drugi građani ne rade, kao i neka druga bitna pitanja zbog čega je uvjeren da će se potpisano poštivati da bi zaposleni u MUP-u RS-a mogli profesionano obavljati svoj posao i za njega biti plaćeni.

Ove izmjene Posebnog kolektivnog ugovora počinju se primjenjivati sa zaradma od januara ove godine.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a naglasio je da je u odnosu na januar 2006. plaća policajaca povećana za 72 posto u odnosu na januar ove godine.

„Urađeno je ono što je bilo realno moguće“, naveo je Čađo napominjući da je rađeno i na osiguranju i drugih boljih uvjeta rada za zaposlene u entitetskoj policiji, što govori, naveo je, o čvrstoj opredijeljenosti u dostizanju onoga što je omptimum za njihov rad.

Plaća općeg policajca od januara iznosi 800 KM plus minuli rad, policajac na osiguranju objekata ima 840, a u specijalnoj policiji 930 KM uz minuli rad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: