{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RS: Isplata razlika invalidnina

F
FENA
2.6.2008. u 15:28
0
0
RS: Isplata razlika invalidnina
0
RS: Isplata razlika invalidnina
Vlada Republike Srpske osigurala je 2,1 milion konvertibilnih maraka za isplatu razlika invalidnina za sve korisnike boračko-invalidske zaštite i zaštite civilnih žrtava rata i ta razlika odnosi se na prva tri mjeseca ove godine, saopćeno je danas iz entitetske vlade.
Navodi se da je Vlada u aprilu donijela odluku o povećanju osnovice za obračun invalidnina sa 468, na 500 KM za 2008. godinu. S obzirom na to da je za april već isplaćena invalidnina po novoj osnovici, ostala je obaveza da se isplati razlika za januar, februar i mart, što će biti realizovano do kraja nedjelje.

Napominje se i da će na sutrašnjoj sjednici Narodne skupštine RS-a biti raspravljano o izmjenama i dopunama Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca odbrambenootadžbinskog rata, čije donošenje se planira po hitnom postupku, te da je osnovni razlog donošenja ovog zakonskog propisa povećanje invalidnina za sve korisnike boračko-invalidske zaštite, za što je Vlada RS-a osigurala 37 miliona KM na godišnjem nivou.

Primjena Zakona predviđena je od prvog maja, a isplata nakon stupanja na snagu novog zakona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: