{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RS: Isplata razlika invalidnina

F
2.6.2008. u 15:28
0
0
RS: Isplata razlika invalidnina
0
RS: Isplata razlika invalidnina
Vlada Republike Srpske osigurala je 2,1 milion konvertibilnih maraka za isplatu razlika invalidnina za sve korisnike boračko-invalidske zaštite i zaštite civilnih žrtava rata i ta razlika odnosi se na prva tri mjeseca ove godine, saopćeno je danas iz entitetske vlade.
Navodi se da je Vlada u aprilu donijela odluku o povećanju osnovice za obračun invalidnina sa 468, na 500 KM za 2008. godinu. S obzirom na to da je za april već isplaćena invalidnina po novoj osnovici, ostala je obaveza da se isplati razlika za januar, februar i mart, što će biti realizovano do kraja nedjelje.

Napominje se i da će na sutrašnjoj sjednici Narodne skupštine RS-a biti raspravljano o izmjenama i dopunama Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca odbrambenootadžbinskog rata, čije donošenje se planira po hitnom postupku, te da je osnovni razlog donošenja ovog zakonskog propisa povećanje invalidnina za sve korisnike boračko-invalidske zaštite, za što je Vlada RS-a osigurala 37 miliona KM na godišnjem nivou.

Primjena Zakona predviđena je od prvog maja, a isplata nakon stupanja na snagu novog zakona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: