BiH
0

Rotary inicijativa osigurala 20.000 KM za udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka"

FENA
U organizaciji Rotary Club Sarajevo International Delta i Rotary Club Sarajevo sinoć je u klubu "Coloseum" održana dobrotvorna večera u korist Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka" na kojoj je prikupljeno 15.650 KM.

U programu su nastupili Amira Medunjanin, Sabahudin Baho Kurt, Jasna Žalica i Halid Bešlić koji su se odrekli honorara u korist Udruženja roditelja "Srce za djecu".

Predsjednik Rotary Cluba Sarajevo Adnan Osmanagić je istakao da je ova akcija podrška hrabrim roditeljima i poruka da nisu sami u borbi.

-Svi odlaze zadovoljni jer su proveli prijatnu večer, a znaju da su istovremeno doprinijeli borbi ove male djece protiv opake bolesti, kazao je predsjednik Rotary Club Sarajevo International Delta Michael Mueller te dodao da je akcija samo početak jednog dugotrajnijeg partnerstva s Udruženjem.

Svi prisutni donatori su primili i prigodne poklon pakete koje su donirali Pero Buntić i Ademir Kenović.

Zajedno s iznosima koji su ranije uplaćeni na račun Udruženja ukupni iznos koji je Rotary Club prikupio u ovoj humanitarnoj akciji je više od 20.000 KM.

U FBiH je samo prošle godine kod oko 5-oro djece dijagnosticirano maligno oboljenje. Dobra vijest je da mnoga od ove djece mogu biti spašena, ukoliko im se osigura neophodna terapija koja je jako skupa i u većini slučajeva dostupna samo van granica BiH, saopćeno je iz Rotary Cluba.