{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ronioci invalidi se uključili u akcije spašavanja tokom poplava

8.8.2014. u 08:56
60
3
Ronioci invalidi se uključili u akcije spašavanja tokom poplava
60
Eko-ronilačka grupa invalida iz Lukavca dala je svoj doprinos u spašavanju tokom novih poplava koje su zadesile našu zemlju.
"Iznosili smo žene, kućne ljubimce, izvlačili aute sa trudnicama, pomagali starima kojima je bujica krenula u kuću, a čije su komšije, nažalost, mirno spavale, ispumpavali vodu...", kazao je predsjednik Upravnog odbora ove grupe Bilal Šarić.

Dodaje kako niko nije mogao očekivati da će im u ovakvoj nevolji pomagati ljudi koji su dali dijelove tijela za ovu zemlju.

"Svi očekujemo da te ljude treba prve spašavati i izvlačiti u ovim situacijama. Međutim, kako smo u ratu dali puni doprinos, i sada smo spremni i sposobni, daleko više neko što to mnogi misle i očekuju. Mogli smo mi mirno spavati i ovo sve preko televizije gledati i sigurno nam to niko ne bi zamjerio. Ali, ima nešto u čovjeku što ne dozvoljava da mirno gleda tuđu bol i patnju nego ga tjera da, rizikujući i vlastiti život, pomogne onome kome je to potrebno", dodao je Šarić.

Na kraju je zamolio i ostale građane, koji to mogu, da se uključe i uzmu učešće u čišćenju ulica i dvorišta, jer ne trebaju čekati da to neko drugi učini za njih.

"Ako smo mi, invalidi, bili spremni i voljni obući ronilačka odijela i 24 sata, zajedno sa vatrogascima, spašavati živote i imovinu naših sugrađana, tada nije problem da se i drugi uključe barem u akcije čišćenja", zaključio je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: