{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Roman za djecu "Farbanje neba" i na bosanskom jeziku

F
17.7.2011. u 09:28
0
6
Roman za djecu "Farbanje neba" i na bosanskom jeziku
0
Roman za djecu "Farbanje neba" i na bosanskom jeziku
Direktor Izdavačke kuće Buybook iz Sarajeva Damir Uzunović i književnik Ševko Kadrić potpisali su ugovor o objavljivanju romana za djecu tog autora pod nazivom "Farbanje neba" i na bosanskom jeziku.
Roman će ove godine biti objavljen na švedskom jeziku kao jeziku prvog pojavljivanja. Radnja je smještena između dva prostora odživljavanja života junakinje, Bosne odakle pristiže u maminu stomaku i dalekih skandinavskih zemalja gdje živi.

Uzunović je za Fenu naglasio da bi knjiga trebalo da se pojavi pred čitaocima u septembru, a bit će štampana u oko 1.000 primjeraka.

Glavna junakinja romana "Farbanje neba" Merhunisa Kantardžić (Mimmi) nosi svu težinu života u dobi kad se sa istinom teško suočiti (14 godina). Junakinja se bori sa onim stranama života koje dotad nije ni primjećivala. U priču, posredstvom novih tehničkih pomagala, uključuje Juana, Annu... nastavnika likovnog odgoja, dječijeg anđela čuvara, Gabrijela...

Ševko Kadrić rođen je u Foči, a školovao se na prostoru bivše Jugoslavije (Sarajevu, Zagrebu i Beogradu). Objavio je nekoliko knjiga i romana. Živi i radi u Švedskoj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: