CIKBiH
0

Rok za akreditiranje posmatrača 3. septembar

FENA
Centralna izborna komisija BiH (CIKBiH) podsjeća političke subjekte i udruženja građana u BiH da je rok za podnošenje zahtjeva za akreditiranje izbornih posmatrača 3. septembar.

Politički subjekti zahtjev za posmatranje rada općinskih izbornih komisija općinskog centra za birački spisak i biračkog odbora na biračkom mjestu dostavljaju nadležnoj općinskoj izbornoj komisiji dok zahtjev za posmatranje rada CIK-a BiH, Glavnog centra za brojanje i biračkog odbora na biračkom mjestu u diplomatsko-konzularnim predstavništvima dostavljaju Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

Udruženja građana zahtjeve za akreditiranje izbornih posmatrača dostavljaju CIK-u BiH za bilo koju od navedenih izbornih aktivnosti.

Uputstvo o uvjetima za akreditiranje izbornih posmatrača zajedno s pratećim obrascima dostupno je na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba.

Rok za podnošenje zahtjeva za akreditiranje međunarodnih posmatrača je jedan dan prije dana izbora, odnosno do 2. oktobra, saopćeno je iz CIK-a BiH.