BiH
0

Roditeljska kuća u Banjoj Luci nema stalan izvor prihoda: Od otvorenja u njoj živjele 23 porodice

Klix.ba
Udruženje porodica djece oboljele od malignih bolesti Republike Srpske "Iskra" organizuje "Humanitarno veče folklora" u Banjoj Luci kako bi prikupili sredstva za rad Roditeljske kuće u tom gradu.

Humanitarni događaja bit će održan u nedjelju, 19. marta, a učestvovat će 12 kulturno-umjetničkih društava iz RS-a.

Kako je za Klix.ba rekla predsjednica udruženja Dijana Berić, Roditeljska kuća nema stalan izvor prihoda, tako da funkcionisanje kuće ovisi isključivo od donacija.

"Udruženje pokušava da osigura sredstva na razne načine, između ostalog, i organizovanjem humanitarnih manifestacija, pisanjem projekata itd. Roditeljska kuća je počela raditi u septembru 2016. godine i od tada su u njoj boravile 23 porodice", kazala je Berić.

Trenutno u kući boravi šest porodica koje bodre svoje mališane u borbi protiv opake bolesti.

Iz udruženja "Iskra" pozvali su sve građane koji su u mogućnosti da dođu na ovaj humanitarni događaj i na taj način daju doprinos za rad Roditeljske kuće, mjesta koje ima veliki značaj kako za oboljelu djecu tako i za njihove roditelje. Nalazi se u kompleksu Kliničkog centra Banja Luka, uz objekat Pedijatrije, što olakšava liječenje djece.

Roditeljska kuća u Banjoj Luci izgrađena je na inicijativu udruženja Iskre u okviru akcije "S ljubavlju hrabrim srcima", a pod pokroviteljstvom predsjednika RS-a.

Humanitarno veče folklora bit će održano u Narodnom pozorištu RS u 19 sati sati, a cijena ulaznice je 10 KM. Generalni pokrovitelj humanitarne manifestacije je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Roditeljsku kuću čini sedam apartmana, kuhinja, trpezarija, igraonica sa dnevnim boravkom, vešernica, učionica, tiha soba za razgovor sa psihologom, kancelarija i hodnik. U dvorištu se nalazili zelena površina sa igralištem i nekoliko parking mjesta za potrebe stanara. Ona je dom mališanima dok se liječe, utočište i mjesto zabave.

Pomozimo im da ne moraju brinuti o njegovom funkcionisanju.

Primalac: Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" Banja Luka Adresa: Jovana Raškovića bb, 78000 Banja Luka Broj žiro-računa: 1610000123350061