{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Roditelji ubijene djece traže da niko ne manipulira njihovim bolom

F
10.10.2008. u 13:35
0
2
Roditelji ubijene djece traže da niko ne manipulira njihovim bolom
0
Roditelji ubijene djece traže da niko ne manipulira njihovim bolom
Foto: Arhiva
Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. osuđuje i ograđuje se od svakog javnog istupa u medijima NVO "Dječiji pokret mira, ljubavi i prijateljstva" Djeca Sarajeva vezanih za rad i aktivnosti ovog udruženja o realizaciji projekta izgradnje spomen-obilježja i cijene koštanja tog spomenika.
To je danas istaknuo predsjednik Udruženja Sabrija Zimić na pres- konferenciji upriličenoj u Velikom parku. Naglasio je da roditelji ubijene djece u potpunosti podržavaju rad "legitimno izabranog rukovodstva u realizaciji projekta oko izgradnje spomen-obilježja ubijenoj djeci i njihovih drugih planskih aktivnosti".

Istakao je da je u realizaciji projekta spomen-obilježja ispoštovana kompletna zakonska procedura te da je maketa određeno vrijeme bila dostupna javnosti u zgradi Gradske uprave i prezentirana na Skupštini Udruženja u aprilu uz prisustvo više od 500 roditelja.

Naglasio je da je lokaciju za to spomen-obilježje odobrilo Gradsko vijeće na prijedlog Udruženja na čijem je on čelu, a odluku o odabiru rada akademskog vajara Mensuda Keče odabrao žiri sastavljen od stručnjaka raznih profila, te članova Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.

Zimić je zatražio da se odmah prestane s, kako je kazao, manipulacijom oko broja ubijene djece od spomenute nevladine organizacije, te da se za sve informacije o toj temi svi mogu obratiti na adresu Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.

Današnjoj pres-konferenciji prisustvovali su i roditelji ubijene djece opkoljenog Sarajeva koji su zatražili da "niko ne manipulira njihovim bolom i patnjom".

Autor spomen-obilježja Mensud Kečo izrazio je razočarenje što je " uopće i moralo doći do ovog obraćanja medijima". Istaknuo je da čistog obraza i duše može reći da taj projekt dobro napreduje, te da će uskoro započeti montaža spomenika.

Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992. - 1995. osnovano je u februaru prošle godine. U susretu s novinarima danas je naglašeno da je prema njihovim podacima, dosad 513 roditelja ili staratelja dalo saglasnost da se na spomenik upišu imena njihove ubijene djece.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: