{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Roditelji o radu Javne ustanove "Djeca Sarajeva"

S
14.2.2009. u 12:02
0
29
Roditelji o radu Javne ustanove "Djeca Sarajeva"
0
Roditelji o radu Javne ustanove "Djeca Sarajeva"
Foto: Nezavisne novine
Grupa roditelja čija djeca pohađaju vrtiće Javne ustanove "Djeca Sarajeva" saopćila je danas da podržava požrtvovan i profesionalan rad odgajateljica i pomoćnog osoblja u vrtićima, ali da su isključivo nezadovoljni radom uprave i rukovodstva ove uprave.
"Naglašavamo da su naši napori usmjereni isključivo ka poboljšanju općih uslova boravka djece u vrtićima, ka uspostavljanju komunikacije između Uprave i roditelja, te obezbjeđivanju potpune transparentnosti i zakonitosti u radu JU „Djeca Sarajeva", navodi se u njihovom saopćenju.

Ističu da će u svojim nastojanjima koristiti sve legitimne mehanizme civilnog društva u ostvarenju javnog interesa.

"Odlučno odbacujemo sve insinuacije u vezi sa našim navodnim političkim ciljevima i ne dozvoljavamo bilo kakve dnevno-političke manipulacije našim nastojanjima u poboljšanju kvalitete boravka naše djece u vrtićima JU „Djeca Sarajeva“ i osiguravanju naše uključenosti u proces transparentnog rada organa Uprave JU „Djeca Sarajeva“", ističu u nastavku pisma.

Njihovi su ciljevi, između ostalog, su:

1. Uključivanje roditelja u odgojno-obrazovni proces kroz uspostavljanje Vijeća roditelja pri JU „Djeca Sarajeva“ u skladu sa Zakonom o predškolskom obrazovanju

2. Zakonito provođenje procedure izbora kandidata, predstavnike roditelja, u Upravni odbor JU „Djeca Sarajeva“, nakon uspostave Vijeća roditelja u skladu sa Zakonom

3. Kontrola finansijskog poslovanja i tenderskih procedura JU „Djeca Sarajeva“ od strane Ureda za reviziju FBiH

4. Nezavisna kontrola i revizija uslovnosti, higijene, prehrane, poštivanja standarda i normativa ustanove, te sigurnosti i generalnog standarda boravka djece u svim vrtićima

5. Kontrola i izvještaj o izvođenju odgojno-obrazovnog rada, te ocjena rada rukovodnog kadra JU „Djeca Sarajeva“

6. Anketiranje svih roditelja djece upisane u JU „Djeca Sarajeva“ u cilju ispitivanja interesa za specializovane programe koji obuhvataju odgojno –obrazovni rad iz: muzičke, likovne i fizičke kulture, lutkarstva, stranih jezika, rekreativne, ekološke, vjerske i drugih oblasti.

7. Finansiranje iz budžeta, u skladu sa Zakonom, jednog od specijaliziranih programa na osnovu rezultata ankete.

8. Izvještaji svih kontrola i revizija moraju se dostaviti legalno izabranom Vijeću roditelja pri JU „Djeca Sarajeva“ odmah po obavljenom poslu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: