{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Roditelji o radu Javne ustanove "Djeca Sarajeva"

S
14.2.2009. u 12:02
0
29
Roditelji o radu Javne ustanove "Djeca Sarajeva"
0
Roditelji o radu Javne ustanove "Djeca Sarajeva"
Foto: Nezavisne novine
Grupa roditelja čija djeca pohađaju vrtiće Javne ustanove "Djeca Sarajeva" saopćila je danas da podržava požrtvovan i profesionalan rad odgajateljica i pomoćnog osoblja u vrtićima, ali da su isključivo nezadovoljni radom uprave i rukovodstva ove uprave.
"Naglašavamo da su naši napori usmjereni isključivo ka poboljšanju općih uslova boravka djece u vrtićima, ka uspostavljanju komunikacije između Uprave i roditelja, te obezbjeđivanju potpune transparentnosti i zakonitosti u radu JU „Djeca Sarajeva", navodi se u njihovom saopćenju.

Ističu da će u svojim nastojanjima koristiti sve legitimne mehanizme civilnog društva u ostvarenju javnog interesa.

"Odlučno odbacujemo sve insinuacije u vezi sa našim navodnim političkim ciljevima i ne dozvoljavamo bilo kakve dnevno-političke manipulacije našim nastojanjima u poboljšanju kvalitete boravka naše djece u vrtićima JU „Djeca Sarajeva“ i osiguravanju naše uključenosti u proces transparentnog rada organa Uprave JU „Djeca Sarajeva“", ističu u nastavku pisma.

Njihovi su ciljevi, između ostalog, su:

1. Uključivanje roditelja u odgojno-obrazovni proces kroz uspostavljanje Vijeća roditelja pri JU „Djeca Sarajeva“ u skladu sa Zakonom o predškolskom obrazovanju

2. Zakonito provođenje procedure izbora kandidata, predstavnike roditelja, u Upravni odbor JU „Djeca Sarajeva“, nakon uspostave Vijeća roditelja u skladu sa Zakonom

3. Kontrola finansijskog poslovanja i tenderskih procedura JU „Djeca Sarajeva“ od strane Ureda za reviziju FBiH

4. Nezavisna kontrola i revizija uslovnosti, higijene, prehrane, poštivanja standarda i normativa ustanove, te sigurnosti i generalnog standarda boravka djece u svim vrtićima

5. Kontrola i izvještaj o izvođenju odgojno-obrazovnog rada, te ocjena rada rukovodnog kadra JU „Djeca Sarajeva“

6. Anketiranje svih roditelja djece upisane u JU „Djeca Sarajeva“ u cilju ispitivanja interesa za specializovane programe koji obuhvataju odgojno –obrazovni rad iz: muzičke, likovne i fizičke kulture, lutkarstva, stranih jezika, rekreativne, ekološke, vjerske i drugih oblasti.

7. Finansiranje iz budžeta, u skladu sa Zakonom, jednog od specijaliziranih programa na osnovu rezultata ankete.

8. Izvještaji svih kontrola i revizija moraju se dostaviti legalno izabranom Vijeću roditelja pri JU „Djeca Sarajeva“ odmah po obavljenom poslu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: