Prvo ročište
76

Roditelji Džene Gadžun nakon odgođenog ročišta: Koliko god simulirali, mi nećemo odustati

I. M.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Nakon što je odgođeno ročište u slučaju djevojčice Džene Gadžun, medijima su se obratili roditelji preminule djevojčice.

Ročište na kojem se danas Suad Rožajac, Nina Jovanović i Jasmina Halimić trebali izjasniti o krivci u slučaju smrti dvogodišnje Džene Gadžun, danas je odgođeno jer je Rožajcu pozlilo.

Majka Džene, Amila Gadžun je mišljenja da je Rožajac, kojeg je odvezla hitna, simulirao te da je to "njegova odbrana".

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

"Gdje su oni bili kada je nama pozlijevalo i kada smo padali u nesvijest? Ne znam kako se osjećam, totalno sam izgubljena. Ročište jeste nama dalo vjetar u leđa da nastavimo još jače s našom borbom, nećemo odustati. Drago nam je da smo do ovog puta, koliko god nam je teško susretati se s ovakvim stvarima. Vidimo kako je počelo, mislim da će ovako većinom izgledati", rekla je ona.

Otac djevojčice Muris Gadžun je kazao da, bez obzira na "simuliranje Rožajca" oni neće odustati.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

"Ja mu ovom prilikom poručujem da koliko god se on pravio, mi odustati nećemo. Želimo da saznamo istinu ko je šta uradio Džani. Drago mi je da ima napretka u našem slučaju i da će biti pravde i da će pravda biti zadovoljena. Najviše bih volio da dobiju robiju i da im se oduzmu licenci, ali da dobiju pravi zatvor, ne neki uslovi. Da se više nijednom djetetu ne desi ono što se desilo Dženi koju su uspavali i koja se nije probudila", rekao je.