Zabrinuti za direktora
142

Roditelji djece iz Richmond Park Collegea se okupili u Bihaću da pruže podršku Fatihu Keskinu

I. Č.
Roditelji djece koja pohađaju Richmond Park College okupili su se u Bihaću da pruže pordšku turskom državljaninu i direktoru te obrazovne institucije Fatihu Keskinu.

"Mi roditelji djece koja pohađaju Richmond Park College u Bihaću zabrinuti smo zbog načina postupanja prema direktoru ove škole gospodinu Fatih Keskinu. Kao i domaća šira javnost i mi imamo malo informacija o tome zašto je jedan ugledni građanin i direktor isto tako ugledne škole u našem kantonu 'predstavlja prijetnju sigurnosti Bosne i Hercegovine'", saopćili su roditelji djece koja pohađaju Richmond Park College.

Okupili su se, kako kažu, da pruže podršku direktoru Keskinu i njegovoj borbi za slobodu.

"Želimo istaći da poštujemo ustavni poredak naše zemlje i rad agencija za vršenje sigurnosnih provjera i njihovo mišljenje. Isto tako očekujemo da će te agencije, kao i Ministarstvo sigurnosti i u konačnici naše domaće pravosuđe ostati odano Ustavu naše zemlje, zakonima i međunarodnim propisima i gospodinu Keskinu omogućiti da što prije bude oslobođen, da se vrati svojoj porodici i da u saradnji sa pravosudnim i istražnim organima razjasni sve sporne detalje vezano za njegov rad i život u našoj zemlji gdje, kako je poznato i domaćim institucijama i javnosti, nije načinio nikakvo krivično djelo i vodi uredan porodični i profesionalni život", stoji u saopćenju.

Navode kako su okupljanjem dali podršku nastavnom kolektivu Richmond Park Collegea Bihać koji i sada, dok direktor Keskin nije sa njima, izvršavaju svoje radne obaveze, brinu o odgoju i obrazovanju djece.

"Svi smo zbunjeni i zatečeni ovakvom odlukom Ministarstva sigurnosti i očekujemo što ranije objašenjenje šta su razlozi da se ugrožava sloboda ne samo jednog čovjeka već i djece i radnika jedne ugledne obrazovne istitucije. Apelujemo na Ministarstvo sigurnosti i domaće pravosuđe da reaguju što prije i u skladu sa normama svoje profesije i odgovorno prema javnosti, našoj djeci i budućnosti ove kako i dalje želimo vjerovati suverene i slobnodne zemlje. Bosne i Hercegovine", navodi se u saopćenju roditelja djece koja pohađaju Richmond Park College.