Naslijedio Kutlešu
3

Robert Vidović imenovan za generalnog sekretara Vijeća ministara BiH

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijeće ministara BiH je na jučerašnjoj sjednici nakon 15 godina rada u državnoj službi razriješilo Zvonimira Kutlešu dužnosti generalnog sekretara Vijeća ministara BiH.

Izvršna vlast imenovala je Roberta Vidovića za vršioca dužnosti generalnog sekretara Vijeća ministara BiH na period do tri mjeseca, počevši od 1. januara 2018. godine.

Riječ je o poziciji generalnog sekretara Vijeća ministara BiH, za koju je predviđena pripadajuća osnovna neto plata u iznosu od 3.091,99 KM

Vidović je do sada obnašao dužnost sekretara Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Vijeće ministara BiH je, na prijedlog Ministarstva pravde, 2015. godine donijelo Rješenje o imenovanju članova i zamjenika članova Žalbenog vijeća pri Vijeću ministara Bosne i Hercegovine. Za zamjenika člana imenovan je i Vidović.

Državna vlast ranije je prihvatila Kutlešin zahtjev za razrješenje dužnosti generalnog sekretara Vijeća ministara BiH radi odlaska u penziju. On je na poziciju generalnog sekretara imenovan 2005. godine, a prije toga radio je kao sekretar Skupštine Kantona 10.

U prijevodu to znači da je Kutleša bio član Vijeća ministara BiH u mandatima Adnana Terzića (2002.-2006.), Nikole Špirića (2006.-2010.), Vjekoslava Bevande (2010.-2014) i Denisa Zvizdića.