SDA
0

'Rješavanje pitanja Ustava ključno za sve druge probleme'

SRNA
Stranka demokratske akcije /SDA/ smatra da je rješavanje pitanja Ustava BiH ključ za rješavanje svih problema u BiH, pa i ekonomskih, izjavio je portparol SDA Salmir Kaplan.

"Ovakav Ustav kakvog imamo danas je kočnica za dalji razvoj BiH i rješavanje svih problema, pa tako i ekonomskih", rekao je Kaplan Srni, komentarišući prijedlog premijera Republike Srpske i lidera SNSD-a Milorada Dodika da se u BiH uvede moratorijum na političke teme, da to traje pet ili deset godina i da se da šansa ekonomiji.

Kaplan je dodao da se ekonomski problemi u BiH ne mogu rješavati prije pitanja Ustava i da ovakav stav premijera Srpske, kako je naveo, ne može doprinijeti rješavanju problema u BiH.

Dodik je juče predložio je da se u BiH uvede moratorijum na političke teme, da to traje pet ili deset godina, i  da se da šansa ekonomiji.

"Ako svakih mjesec dana otvaramo pitanje o ustavnim promjenama, naravno da imamo vruću političku situaciju. Onaj ko nameće iznova pitanje ustavnih promjena mora da računa sa destabilizacijom političkih prilika. Očigledno je da svi maksimilizuju svoje pozicije", izjavio je Dodik za Radio Slobodna Evropa.