{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ritam promjena

F
11.6.2007. u 17:57
0
0
Ritam promjena
0
Ritam promjena
Kampanja za prigovor savjesti u BiH, predstavljana od UG “Zašto ne” iz Sarajeva, u saradnji s Grupom za podršku i organizaciju kulturnih događaja Eqipta, regionalnom mrežom “Prigovor za mir”, te pokretom 'Dosta' organizuje koncertno i medijsko predstavljanje regionalnog angažovanog muzičkog i aktivističkog projekta Rhythm Changes (Ritam promjena).
Rhythm Changes je projekt koji u svojoj osnovi ima zadatak da prezentira različite aktivističke kolektive i aktivnosti u regionu, te da možda inspiriše na aktivizam i akciju od građana i građanki.

U brošuri Rhythm Changes predstavljene su neke aktivističke kampanje, aktivistički kolektivi koji egzistiraju na ovim prostorima, a u dijelu koji se zove 'Kratke priče' nalaze se inspirativni tekstovi individualne građanske borbe protiv nepravde.

Bit će podijeljeno 5.000 kopija brošure građanima, medijima, školama i fakultetima, koj sadrži i CD Rhythm Changes, na koji su uvrštene pjesme 22 regionalna angažovana banda,

Na kompilaciji se između ostalih nalaze: Jarboli, Obojeni program, Overflow, Skroz, Dubioza kolektiv feat. Frenkie, KZU oleole PZU ojeoje, Frenkie feat. Heavy D, Edo Maajka i mnogi drugi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: