Mladen Ivanić
0

"Riješiti socijalni problem"

SRNA
Mladen Ivanić
Mladen Ivanić
Kandidat koalicije "Zajedno za Srpsku" za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je večeras u Rogatici da će se zalagati za više stimulacija poljoprivrednicima, za uvođenje niže stope PDV-a za životne namirnica, za zapošljavanje, te za otvaranje više vrtića u RS.

Ivanić je večeras na predizbornom skupu PDP-a, čiji je predsjednik, rekao da u RS u protekle četiri godine nisu razriješeni socijalni problemi, niti su otvarana nova radna mjesta, te da aktuelna vlast vodi Srpsku u ekonomsku bijedu.

On je istakao da mladim bračnim parovima treba davati kredite za prvi stan, što bi pokrenulo i građevinarstvo i drvnu industriju, te da je potrebno jačati ekonomsku poziciju RS i čuvati njene institucije.

Kandidat PDP-a za Parlamentarnu skupštinu BiH Zoran Tešanović rekao je večeras na predizbornom skupu u Rogatici da je istočni dio RS ekonomski zapostavljen i da je Srpskoj potrebna vlast koja će je posmatrati kao cjelinu.

Tešanović je dodao da je potrebno ponovo formirati komisiju koja će ispitati podjelu pasoša stranim državljanima. 

Na predizbornom skupu PDP-a predstavljeni su kandidati ove stranke za predstojeće opšte izbore za Narodnu skupštinu RS i Parlament BiH.