{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Riješeni imovinsko-pravni odnosi za izgradnju mosta na Savi

S
18.3.2018. u 16:08
4
15
Riješeni imovinsko-pravni odnosi za izgradnju mosta na Savi
4
Riješeni imovinsko-pravni odnosi za izgradnju mosta na Savi
Direktorica Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS Bosiljka Predragović izjavila je Srni da je Uprava izvršila eksproprijaciju nepokretnosti i riješila ostale imovinsko-pravne odnose neophodne za gradnju mosta na Savi, na dionici autoputa E 661 Gradiška-hrvatska granica.
"RUGIPP je poslove iz svoje nadležnosti obavio na osnovu odluke Vlade Republike Srpske iz 2013. godine, kojom je utvrđeno da je gradnja mosta na Savi u Bosanskoj Gradišci od opšteg interesa, te zahtjeva Pravobranilaštva RS", rekla je Predragović.

Ona je precizirala su predmetne nepokretnosti upisane kao svojina RS, što znači da gradnja mosta, kada se za to steknu i ostali uslovi, može nesmetano početi.

"Napominjemo da je u skladu sa svojim nadležnostima RUGIPP riješio i imovinsko-pravne odnose kao jednog od uslova za izgradnju novog graničnog prelaza u Gradišci", dodala je Predragović.

Predstavnici RS, BiH i Evropske investicione banke potpisali su 13. marta u Banjoj Luci sporazum o investicionom grantu za izgradnju prekograničnog mosta u Bosanskoj Gradišci od 6,8 miliona eura.

Tender za izgradnju mosta trebalo bi da bude raspisan do kraja augusta, a do tada bi Hrvatska trebala da izda građevinsku dozvolu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: