{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Riješen problem TV pretplate

23.1.2004. u 11:44
0
0
Riješen problem TV pretplate
0
Riješen problem TV pretplate
Vlada FBiH je u četvrtak dala preporuku BH Telecomu Sarajevo i HT d.o.o. Mostar da potpišu ugovor o naplati RTV takse kao prelazno rješenje usaglašeno prema modelu ugovora RTRS, JSBiH i Telekoma Srpske.
Ovakvo rješenje važi do donošenja novih zakona (s krajnjim rokom 30. juna) kojima će biti definisan stabilan izvor finansiranja.

Ovakav zaključak je donesen s ciljem realizacije obaveza iz zaključaka Vijeća za implementaciju mira, harmoniziranja rješenja modela stabilnog finansiranja RTV sistema i servisa BiH, obezbjeđenja egzistencije uposlenika RTV servisa, te stvaranja osnova za izradu novih zakonskih modela u ovoj oblasti, saopšteno je iz Ureda za informisanje Vlade FBiH.

Shodno usvojenom zaključku, potpisnici ugovora dužni su formirati zajedničku komisiju koja će uraditi uputstvo za provedbu ugovora i vršiti nadzor i analizu uticaja realizacije ugovora na poslovanje strana potpisnika.

Konačan model stabilnog finansiranja RTV sistema BiH i RTV servis, Vlada Federacije BiH će donijeti na osnovu analize ovog privremenog rješenja i ostalih prijedloga modela koji su do sada sugerisani.

Vlada je zadužila Federalno ministarstvo prometa i komunikacija da dostavlja mjesečne analize finansijskih učinaka ovakvog modela naplate RTV takse.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: