|

Rijeka Željeznica srušila most na Ilidži

Rijeka Željeznica srušila most na Ilidži
5.058
Klix.ba
3.2.2019. u 18:19
3.2.2019. u 19:42
512
komentara
5k

dijeljenja
Vodena bujica srušila je pješački most na rijeci Željeznici koji povezuje naselja Lužani i Pejton na Ilidži.
Do urušavanja mosta čija izgradnja nije završena došlo je usljed porasta vodostaja rijeke, a što je rezultat obilnih padavina i topljenja snijega.

Ekipe Civilne zaštite Kantona Sarajevo su na terenu. Kako nam je kazao direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Samir Džihić, u toku je formiranje štaba koji će odlučiti o daljnjim koracima.

"Most je bio u fazi izgradnje, nije pušten u funkciju. Srednji dio konstrukcije je pao, večeras ne možemo raditi na sanaciji. Pokušat ćemo napraviti grudobran da ne dođe do izlijevanja vode iz korita i plavljenja poslovnih objekata koji se nalaze u blizini, te desne strane Pejtona. Uslovi su nepovoljni, ali dat ćemo sve od sebe", kazao nam je Džihić.

Foto: Čitatelj Foto: Čitatelj


Prema informacijama koje smo dobili, na mjestu događaja okupili su se mještani MZ Vreoca, koji su zabrinuti zbog opasnosti da Željeznica probije zaštitnu ogradu i poplavi naselje.

Prilikom rušenja mosta niko nije povrijeđen. Podsjećamo, Željeznica se danas izlila iz korita na Ilidži i poplavila okolno zemljište.
Prijavi grešku


Komentari (512)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...