Opada vodostaj
15

Rijeka Lišnja se povukla sa magistralnog puta Prnjavor - Banja Luka

SRNA/Klix.ba
Foto: Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine
Rijeka Lišnja se povukla sa magistralnog puta Prnjavor - Banja Luka u Ratkovcu, zbog čega je normalizovano odvijanje saobraćaja na toj dionici, rečeno je Srni u općinskom štabu za vanredne situacije.

Saobraćaj se nesmetano odvija na magistralnom putu Prnjavor-Derventa, kao i na regionalnim putnim pravcima Prnjavor-Srbac i Prnjavor-Čelinac.

Vodostaj svih rijeka na području općine je u opadanju zbog čega je smanjen rizik od novih plavljenja.

Stanje na akumulacionom jezeru i brani Drenova je zadovoljavajuće.

Usljed izlivanja rijeke Ukrine neprohodan je put Muse-Brestovo, a u Prisojima je "Mirkovački most" odvojen od putne komunikacije.

Zbog klizišta danas su na osnovu naredbe nadležne opštinske inspekcije za saobraćaj zatvoreni putni pravci Crkvena-Skakavci u Drenjiku i Crkvena-Šarinci.

Usljed vanrednih okolnosti nastalih zbog poplava sutrašnja sjednica Skupštine opštine Prnjavor odgođena je za ponedjeljak, 20. maja.

Odgođeno je i sutrašnje održavanje centralne manifestacije povodom obilježavanja Međunarodnog dana porodice čiji je domaćin u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta RS trebala biti opština Prnjavor.

Nadležne opštinske službe i Teritorijalna vatrogasna jedinica nastavljaju i dalje sa kontinuiranim praćenjem svih vodotoka.