|

Rijeka Drina u koritu, nema opasnosti od poplava

Rijeka Drina u koritu, nema opasnosti od poplava
0
S
SRNA
1.3.2012. u 12:06
1
komentara
0

dijeljenja
Rijeka Drina u koritu, nema opasnosti od poplava Foto: Ilustracija
Protok Drine na Hidroelektrani Mali Zvornik trenutno iznosi 628 metara kubnih u sekundi i još nije dostigao instalisanu projektovanu snagu, rečeno je Srni u ovoj hidroelektrani.
"Dotok Drine u akumulaciono jezero nije povećan, odnosno na nivou je protoka i nema opasnosti od poplava", ocjenjuju u Hidroelektrani.

Snijeg, koji se topi, samo je doprinio da se Drina vrati u normalnu granicu protoka, jer je dugotrajna suša uticala da protok ove rijeke, sve do sniježnih padavina, bude na granici biološkog minimuma.

Trenutni protok vode na Hidroelektrani Bajina Bašta iznosi oko 330 metara kubnih u sekundi, dok će večeras biti povećan na oko 500 metara kubnih u sekundi.

Protok Drine na Hidroelektrani Bajina Bašta je u normali i nema opasnosti od poplava.

U Civilnoj zaštiti Zvornik saopšteno je da se preduzimaju potrebne mjere u slučaju da dođe do naglog topljenja snijega ili kišnog vremena u slivu rijeke Drine.

Izražavajući nadu da do toga neće doći, iz Civilne zaštite navode da se pripremaju za povećan vodostaj poučeni iskustvom iz decembra 2010. godine, kada je protok na Hidroelektrani Mali Zvornik iznosio više od 4.000 metara kubnih u sekundi.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...