{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rijeka Bosna zagađena opasnom materijom

S
23.8.2009. u 20:07
0
4
Rijeka Bosna zagađena opasnom materijom
0
Rijeka Bosna zagađena opasnom materijom
Rijeka Bosna u Zenici
Kroz kolektor otpadnih voda u krugu kompanije "Arcelor Mital" u Zenici u rijeku Bosnu je ispuštena veća količina opasne materije još neutvrđenog sastava.
Policiju i inspektore su o tome obavijestili ribari i stanovnici naselja uz obalu Bosne, nakon što su uočili masnu mrlju, koja mirisom podsjeća na mazut, javili su federalni mediji.

Policija, kantonalni tužilac, nadležni inspektor i pripadnici Uprave civilne zaštite protekle noći su u krugu bivše Željezare, gdje je uz "Arcelor Mital" smješteno još nekoliko privrednih preduzaća, obavili uviđaj, uzeti su uzorci vode i sada slijedi istraga o ovom događaju.

Mediji javljaju da su posljednja 24 časa bila "ubitačna" za floru i faunu rijeke Bosne nizvodno od kolektora otpadnih voda u zeničkom naselju Kanal.

Materija neutvrđenog sastava, koja se, prema izjavama stručnjaka, ispušta iz industrijskih i termoenergetskih postrojenja, i danas je isticala u rijeku, iako u znatno manjoj količini.

Stanovnici naselja uz obalu Bosne upozoravaju da je nekontrolisano ispuštanje materija opasnih po okolinu sve učestalije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da imate šansu biste li se iselili iz BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: