{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rifat Škrijelj: Diplome UNSA neće biti dovedene u pitanje nigdje u Evropi i svijetu

D. Be./Klix.ba
25.4.2018. u 12:52
365
137
Rifat Škrijelj: Diplome UNSA neće biti dovedene u pitanje nigdje u Evropi i svijetu
365
Rifat Škrijelj: Diplome UNSA neće biti dovedene u pitanje nigdje u Evropi i svijetu
Foto: Arhiv/Klix.ba
Rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifat Škrijelj izjavio je za Klix.ba, povodom informacije da bi bh. diplome u dogledno vrijeme mogle biti nepriznate u Hrvatskoj, da studenti Univerziteta u Sarajevu nemaju apsolutno nijedan razlog za brigu.
"Diplome Univerziteta u Sarajevu će biti priznate kao i do sada i u Hrvatskoj i drugim zemljama EU, kao i u zemljama van Evrope. Diplome UNSA se već sedam decenija priznaju širom svijeta", kazao je Škrijelj.

On ističe da je Univerzitet u sarajevu prošle godine organizirao seminar o temi reakreditacija Univerziteta i akreditacija studijskih programa.

"Predavači su bili direktorica Agencije za razvoj visokog obrazovanja Republike Hrvatske Jasmina Havranek i njeni saradnici. Mi smo s Agencijom Republike Hrvatske otvorili ozbiljan dijalog naše saradnje i ne očekujem da će ta Agencija na bilo koji način dovesti u pitanje diplome UNSA", kazao je Škrijelj.

Rektor Sarajevskog univerziteta, ipak, dodaje da diplome nekih drugih univerziteta u BiH, prije svega privatnih, neće biti priznate ni u Hrvatskoj niti bilo gdje na svijetu s obzirom na to da neki od privatnih Univerziteta u BiH nemaju čak ni institucionalnu akreditaciju.

Prof. dr. Škrijelj je za kraj kazao da se studenti koji dolaze iz inozemstva da studiraju u BiH nakon završenog studija prvog i drugog ciklusa vraćaju u svoje zemlje i bez ikakvih problema nalaze zaposlenje.

"Za godinu i po svog mandata nisam imao nijedan slučaj da diploma UNSA nije bila priznata negdje u svijetu", zaključio je profesor Škrijelj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: