{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rifat Dolić istupio iz Narodnog kluba Predstavničkog doma PSBiH

F
16.9.2008. u 18:01
0
0
Rifat Dolić istupio iz Narodnog kluba Predstavničkog doma PSBiH
0
Rifat Dolić istupio iz Narodnog kluba Predstavničkog doma PSBiH
Poslanik DNZ-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Rifat Dolić obavijestio je predsjedavajućeg tog doma Niku Lozančica da istupa iz članstva Narodnog kluba u ovom domu zaključno sa 16. septembrom.
Dolić navodi da su razlozi njegovog istupanja iz članstva Narodnog kluba principijelne i moralne prirode, jer ne želi biti saradnik u klubu "sa čovjekom čija firma već duže perfidno pljačka imovinu Agrokomerca, njegovih dioničara i radnika".

"Prije nešto više od tri godine firma "Lijanovići" je uz pomoć tadašnjeg menadžmenta Agrokomerca potpisala lopovski ugovor o zakupu Mesne industrije Agrokomerca, a kasnije u dva navrata s aneksima Ugovor pretvorila u otvoreni kriminal i pljačku imovine Agrokomerca", navodi Dolić.

On ističe da je u dosadašnjem radu u Agrokomercu tvrtka "Lijanovići" mutnim radnjama i uz pomoć menadžmenta Agrokomerca nezakonito po osnovu pozajmica i friziranih računa upisivala hipoteke na imovinu Agrokomerca, a ovih dana vršila njihovu sudsku ovrhu.

"Tako firma "Lijanovići" perfidno i na lopovski način prisvaja imovinu Agrokomerca i ljudi koji su je mukotrpno gradili i sticali. Na ove okolnosti sam upozoravao kolegu u klubu i suvlasnika firme "Lijanovići" Jerka Ivankovića Lijanovića koji nije pokazivao interes da nešto promijeni, naprotiv me je pokušavao uvjeravati kako čini dobro za Agrokomerc, Veliku Kladušu i radnike", navodi Dolić.

On tvrdi da je došao do argumentacije kako "Lijanovići" isplaćuju po 100 KM za glasove na izborima u Republici Hrvatskoj i upisuju nove "mušterije" za glasove u Velikoj Kladuši za lokalne izbore koje bi plaćali također po 100 KM.

"Da se radi o pošteno zarađenom novcu nekako bi ovo i mogao razumjeti, ali da se narodu plaćaju glasovi novcem koji je stečen pljačkom njihove imovine to nikako ne mogu prihvatiti. Radi navedenog iz principijelnih i moralnih razloga ne želim biti član Narodnog kluba i prihvatam sve pravne i statusne konsekvence u Parlamentarnoj skupštini BiH koji mi nakon toga proističu. Ovim povlačim i svoj potpis na Sporazum o formiranju Narodnog kluba", navodi Dolić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: