BiH
3

Richard Gere: Sarajevo je prelijep grad

Sarajevo-x.com
Poznati holivudski glumac Richard Gere gostovao je u američkom David Letterman Showu gdje je govorio o filmu "The Hunting Party" koji je snimao u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj. U ovom videu možete vidjeti šta je Richard Gere rekao Sarajevu, ljudima koji tu žive, o njegovoj historiji i o samom filmu.

Na Sarajevo-x.com forumu jedan od korisnika objavio je link videa koji je objavljen na video portalu YouTube, u kojem Richard Gere gostuje u showu Davida Lettermana. Iako je snimljen u septembru, mi smo odlučili video objaviti i na našem portalu kako bi što veći broj naših posjetilaca mogao vidjeti šta je o Sarajevu rekao ovaj poznati holivudski glumac.

Richard Gere je govorio o ratnim zločincima u BiH "koje niko ne može pronaći, a koji se nalaze svugdje oko nas", o tome kako je Sarajevo "čedesan i prelijep grad u kome žive nevjerovatni ljudi" i kako je "Sarajevo star grad u kojemu su stoljećima zajedno živjele tri religije". Gere tvrdi da je "smješno to što je Sarajevo na listi gradova u koje Amerikanci ne bi trebali ići" i da je "to grad u koji svi žele otići jednom u životu."