{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rezultati 300 uzoraka namirnica bit će poznati tokom sedmice

F
2.9.2008. u 17:05
0
0
Rezultati 300 uzoraka namirnica bit će poznati tokom sedmice
0
Rezultati 300 uzoraka  namirnica bit će poznati tokom sedmice
Rezultati analize oko 300 uzoraka namirnica uzetih u objektima brze prehrane u Tuzlanskom kantonu u toku protekle sedmice trebali bi biti poznati za nekoliko dana.
Međutim, još nema rezultata analize jestivog ulja koje je prošlog mjeseca poslano na analizu u Zavod za javno zdravstvo FBiH.

Razlog je plaćanje nalaza jer zakon troškove analize vezuje za ishod. Tako nalaz koji pokaže ispravnost namirnice plaća Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, a u slučaju da se pokaže neispravnost trošak ide na teret firme koja je bila kontrolirana.

Dok čekaju nalaze ulja i uzoraka namirnica uzetih u objektima brze prehrane u TK-u inspektori nastavljaju i aktivnosti kontrole mesnica i klaonica. Oduzeto meso se unštava tako što se posipa određenim hemikalijama i zakopava.

Ova praksa trebalo bi biti napuštena do kraja godine. Do tada bi trebalo biti nabavljena pokretna spalionica. Za njenu nabavku zainteresovano je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanskog kantona budući da bi se tako osiguralo i neškodljivo uklanjanje bruceloznih grla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: