{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Revolt u Tuzli: Nova vlast - stara nafaka

S
12.7.2011. u 13:44
0
33
Revolt u Tuzli: Nova vlast - stara nafaka
0
Sa transparentima na kojima piše "Narod zna da ovo nije država za čovjeka", "Nova vlast - stara nafaka", "Hoće l' to zapošljavanje", "Hljeb i lijekovi = penzija" i "Posmatrajmo vlast" aktivisti Omladinskog pokreta "Revolt" okupili su se danas na protestu ispred zgrade u kojoj je smještena Vlada Tuzlanskog kantona.
Iz "Revoltu" su istakli kako je ovo prvo u nizu okupljanja kojim se upozorava aktuelna kantonalna, ali i federalna vlast na predizborna obećanja i na glavne probleme stanovništva u BiH.

Aktivisti smatraju kako je vlast okupljena oko platforme iznevjerila povjerenje birača. Kada je riječ o radu Vlade TK, podsjetili su kako su davana obećanja o smanjenju ministarstava, ali da su ona ostala mrtvo slovo na papiru.

Iz "Revolta" pozivaju građane BiH da se aktivnije uključe u posmatranje vlasti, jer smatraju kako se to trenutno ne radi na adekvatan način.

Nekoliko minuta nakon što su se okupili na platou ispred Vlade TK, aktiviste "Revolta" legitimisali su službenici MUP-a, a oni su poručili da ih nijedna vrsta pritisaka neće obeshrabriti u nakani da organizuju naredna okupljanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: