BiH
0

Revizorski izvještaji pred poslanicima Skupštine RS-a

FENA
U Banjoj Luci će danas biti nastavljena sjednica Narodne skupštine na čijem dnevnom redu je, između ostalog, i revizijski izvještaj za Investiciono-razvojnu banku RS-a i njena četiri fornda koji su dobili negativno mišljenje za poslovanje u prošloj godini.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a o reviziji konsolidovanog izvještaja Vlade RS-a i reviziji finansijskih izvještaja budžetskih korisnika za 2008. godinu, a revidiranih u 2009. godini, a bit će riječi i o samom radu Glavne službe za reviziju javnog sektora za prošlogodišnji period

Na dnevnom redu su još i Prijedlog zakona o zdravstvenoj zaštiti te više nacrta zakona, među kojima i od opozicije osporavane izmjene i dopune Izbornog zakona RS-a, koji je prijedložio predsjednik entitetskog parlamenta Igor Radojičić.

Razmatrat će se i nacrti zakona o izvršenju krivičnih sankcija, o imovini i potraživanjima kojima upravlja Fond za upravljanje nekretninama i potraživanjima u vlasništvu RS-a, o izmjenama i dopunama Zakona o stečajnom postupku, te o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Pred poslanicima entitetskog parlamenta je i više izvještaja i informacija, a jedna od njih odnosi se i na stanje u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja u RS-u.