Inicijativa
58

Rešidat predložio da se na narednoj sjednici Parlamenta FBiH razmatra Prijedlog zakona o turizmu

Piše: Er. M.
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Zastupnik DF-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Samer Rešidat podnio je na današnjoj sjednici federalnog organa zakonodavne vlasti inicijativu da se na prvoj narednoj sjednici razmatraju Prijedlog zakona o turizmu FBiH i Prijedlog zakona o boravišnoj taksi FBiH.

On je rekao da je od Federalnog ministarstva turizma dobio informaciju da su sprovedene sve procedure vezane za ove zakone u Vladi Federacije BiH te da je izvršna vlast još 10. novembra 2017. godine utvrdila Prijedlog zakona o turizmu FBiH i Prijedlog zakona o boravišnoj taksi FBiH.

"S obzirom na to da je turizam jedna od najbržih rastućih grana privrede u FBiH i oblast koja sve značajnije doprinosi zapošljavanju i rastu BDP-a, podnosim inicijativu kojom se obavezuje rukovodstvo Zastupničkog doma Parlamenta FBiH da na prvu narednu sjednicu u dnevni red uvrsti Prijedlog zakona o turizmu FBiH i Prijedlog zakona o boravišnoj taksi FBiH", rekao je Rešidat.

Zaključio je riječima kako ove zakone smatra iznimno važnim te da očekuje kako će njegova inicijativa dobiti podršku federalnih parlamentaraca.

Rešidat je postavio i pitanje vezano za statuse freelancera u Federaciji Bosne i Hercegovine, odnosno za aktuelne probleme s kojima se susreću.