{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Republika Srpska je trajnija od OHR-a'

S
15.5.2009. u 16:01
0
51
'Republika Srpska je trajnija od OHR-a'
0
'Republika Srpska je trajnija od OHR-a'
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da je Srpska trajnija od Kancelarije visokog predstavnika.
Dodik je odbacio stav OHR-a da su neozbiljni juče usvojeni zaključci Narodne skupštine RS u vezi sa Informacijom o efektima prenosa ustavnih ovlaštenja sa RS na institucije BiH.

"OHR nije tijelo koje je predviđeno Dejtonskim sporazumom. Predviđen je visoki predstavnik i u Aneksu 10 piše da strane, u ovom slučaju to je RS, prihvataju da se formira institucija visokog predstavnika, a kancelarija je samo tehnički dio koji ga prati", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, gdje je prisustvovao sjednici Senata RS.

Narodna skupština RS usvojila je juče set zaključaka u vezi sa Informacijom o efektima prenosa ustavnih ovlaštenja sa RS na institucije BiH, kojim se tvrdi da prenos nadležnosti bez prethodnog dogovora entiteta nije ustavan.

OHR je ranije ocijenio da "nisu ozbiljni" usvojeni zaključci Narodne skupštine RS u vezi sa Informacijom o efektima prenosa ustavnih ovlaštenja sa RS na institucije BiH.

"Kao što smo i rekli mnogo puta do sada, radi se o zabludi. Ako je neka nadležnost oduvijek pripadala državi, kako se onda može vratiti!? Imajući to u vidu, zaključci Narodne skupštine RS nisu ozbiljni", saopšteno je iz OHR-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: